OVERBLIK: Det er der sagt mellem Trump og Comey

Kritikere af præsident Donald Trump håber, at James Comeys nye bog kan være med til at fælde præsidenten.
James Comey har under vidneudsagn i Kongressen sagt, at han følte sig under pres fra præsidenten, mens Donald Trump har kaldt Comey en "pralhals" og en "blærerøv".
James Comey har under vidneudsagn i Kongressen sagt, at han følte sig under pres fra præsidenten, mens Donald Trump har kaldt Comey en "pralhals" og en "blærerøv". Foto: Nicholas Kamm/arkiv/AFP

Forholdet mellem præsident Donald Trump og den tidligere FBI-direktør James Comey har ikke ligefrem været det bedste.

Comey har under vidneudsagn i Kongressen sagt, at han følte sig under pres fra præsidenten, mens Trump har kaldt Comey en "pralhals" og en "blærerøv".

Det anspændte forhold giver Trump-kritikere forhåbninger om, at Comeys kommende bog, "A Higher Loyalty", vil indeholde informationer, der for alvor kan bringe præsidenten i fedtefadet.

Her følger et overblik over, hvad de to tidligere har sagt om hinanden:

* Donald Trump menes under et møde med russiske embedsfolk kort efter fyringen af James Comey at have sagt:

- Jeg har lige fyret chefen for FBI. Han var skør, en rigtig tosse. Jeg har været under stort pres på grund af Rusland. Det er væk. Jeg bliver ikke undersøgt.

* James Comey under en høring i Senatet:

- Jeg fik indtryk af, at mit job ville være afhængigt af, hvordan han (Trump, red.) følte, at jeg opførte mig, og hvorvidt jeg udviste loyalitet.

* Donald Trump på Twitter:

- (...) der var umådelig mange læk, løgne og korruption på højeste niveau i FBI, justitsministeriet og udenrigsministeriet. Comey vidste det hele og meget mere!

* James Comeys svar til præsidentens tweet:

- Hr. præsident, det amerikanske folk vil meget snart høre min historie. Og de kan selv bedømme, hvem der er hæderlige, og hvem der ikke er.

Kilder: NBC News, The New York Times, Reuters og Time Magazine.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.