OVERBLIK: Det er der sagt mellem Trump og Comey
James Comey har under vidneudsagn i Kongressen sagt, at han følte sig under pres fra præsidenten, mens Donald Trump har kaldt Comey en "pralhals" og en "blærerøv". Foto: Nicholas Kamm/arkiv/AFP
Kritikere af præsident Donald Trump håber, at James Comeys nye bog kan være med til at fælde præsidenten.

Forholdet mellem præsident Donald Trump og den tidligere FBI-direktør James Comey har ikke ligefrem været det bedste.

Comey har under vidneudsagn i Kongressen sagt, at han følte sig under pres fra præsidenten, mens Trump har kaldt Comey en "pralhals" og en "blærerøv".

Det anspændte forhold giver Trump-kritikere forhåbninger om, at Comeys kommende bog, "A Higher Loyalty", vil indeholde informationer, der for alvor kan bringe præsidenten i fedtefadet.

Her følger et overblik over, hvad de to tidligere har sagt om hinanden:

* Donald Trump menes under et møde med russiske embedsfolk kort efter fyringen af James Comey at have sagt:

- Jeg har lige fyret chefen for FBI. Han var skør, en rigtig tosse. Jeg har været under stort pres på grund af Rusland. Det er væk. Jeg bliver ikke undersøgt.

* James Comey under en høring i Senatet:

- Jeg fik indtryk af, at mit job ville være afhængigt af, hvordan han (Trump, red.) følte, at jeg opførte mig, og hvorvidt jeg udviste loyalitet.

* Donald Trump på Twitter:

- (...) der var umådelig mange læk, løgne og korruption på højeste niveau i FBI, justitsministeriet og udenrigsministeriet. Comey vidste det hele og meget mere!

* James Comeys svar til præsidentens tweet:

- Hr. præsident, det amerikanske folk vil meget snart høre min historie. Og de kan selv bedømme, hvem der er hæderlige, og hvem der ikke er.

Kilder: NBC News, The New York Times, Reuters og Time Magazine.

/ritzau/