OVERBLIK: De statsløse rohingya-muslimer
Ifølge Læger uden Grænser døde 9400 rohingyaer i løbet af den første måned af konflikten. 730 af dem var børn under fem år. Foto: Damir Sagolj (arkiv)/Reuters
Konflikten i Myanmar har ifølge FN sendt mere end 647.000 rohingyaer på flugt til Bangladesh.

Myanmar er for alvor kommet på den internationale dagsorden, efter at flere end 647.000 rohingya-muslimer er flygtet til nabolandet Bangladesh.

Her kan du blive klogere på befolkningsgruppen, som det hele drejer sig om:

* Myanmar anser de omkring 1,3 millioner rohingya-muslimer i landet for at være illegale indvandrere fra Bangladesh, selv om de har levet i landet i mange generationer.

* Rohingyaer lever først og fremmest i Rakhine-staten, som grænser op til Bangladesh.

* De menes at nedstamme fra muslimske handelsmænd, der slog sig ned i regionen for over tusind år siden.

* De må ikke få statsborgerskab, udsættes for tvangsarbejde, har ikke ret til at eje land og har begrænsede rettigheder på flere andre områder.

* Uroligheder har i flere omgange tvunget rohingyaerne på flugt fra Myanmar.

* Flygtningelejrene i Bangladesh husede i forvejen omkring 300.000 rohingyaer. Røde Kors opgør dog tallet til 200.000. Efter nye uroligheder brød ud 25. august, er yderligere 647.000 flygtet dertil.

* Læger uden Grænser vurderer, at mindst 9400 rohingyaer blev dræbt i løbet af den første måned af konflikten. Af dem skulle mindst 6700 være blevet dræbt som følge af vold. 730 af de døde var børn under fem år.

* Myndighederne i Myanmar afviser rapporter om, at der er blevet begået massakrer på de statsløse rohingyaer i landet.

Kilder: AFP, BBC, Røde Kors, Læger uden Grænser.

/ritzau/