Over 300 blev dræbt i Syrien torsdag
Torsdag blev den blodigste dag i Syriens konflikt med 300 dræbte. Sikkerhedsråd skal atter drøfte resolution.

Torsdag var den hidtil blodigste dag i Syriens konflikt, da over 300 mennesker blev dræbt, lyder det fra en organisation, der indsamler rapporter fra aktivister og øjenvidner rundt om i landet.

- Torsdag var den blodigste i den 16 måneder lange konflikt. Over hele landet blev mindst 302 mennesker dræbt - 98 soldater, 139 civile og 65 oprørere, meddeler Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, som har hovedkvarter i London.

Det statslige syriske tv siger samtidig, at Syriens militær har trængt oprørere væk fra Midan-distriktet i Damaskus, men en observatørgruppe siger, at der stadig er skudvekslinger i området.

Ifølge observatoriet deltog syv kampvogne og to pansrede køretøjer i et angreb på Midan, der ligger i den sydlige af hovedstaden.

Allerede onsdag blev over 200 mennesker, de fleste civile, dræbt under kampe i Syrien, og stadig flere mennesker mister dagligt livet i de borgerkrigslignende kampe.

Rusland og Kina har modsat sig, at Syriens magthavere med præsident Bashar al-Assad i spidsen bliver udsat for yderligere sanktioner, hvis ikke de ophører med brugen af svære våben. Torsdag nedlagde de veto mod en resolution i FN's Sikkerhedsråd.

- Storbritannien er rystet over Rusland og Kinas veto, sagde den britiske FN-ambassadør Mark Lyall Grant.

Briterne er blandt initiativtagerne til den afviste resolution, men fremsætter fredag endnu et kompromisforslag, som dog udelukkende handler om FN's observatørmission i landet

Det går ifølge nyhedsbureauet dpa ud på at forlænge observatørmissionen én gang med yderligere 30 dage.

Pakistan foreslår til gengæld med opbakning fra Rusland at forlænge mandatet med 45 dage uden ændringer, men de vestlige lande i Sikkerhedsrådet ønsker at styrke observatørernes civile opgaver for at fremme forhandlinger.

Storbritanniens kompromisforslag Afstemningen om de to forslag ventes at finde sted fredag kl. 16 dansk tid.

/ritzau/AFP