Over 200 sigtes efter uroligheder
273 er anholdt efter urolighederne ved en demonstration ved Ungdomshuset på Nørrebro i København i går. Mere end 100 skal fremstilles i grundlovsforhør.

Læs også: Nørrebro lagt ned

Politiet i København sigter mere end 200 unge mennesker, som i løbet af søndag formiddag fremstilles i grundlovsforhør. Det oplyser vicepolitiinspektør, Lars Haugaardd.

»Vi har 273 anholdte, og de fleste sidder her stadig. Kun ganske få er løsladt, og mere end 200 vil blive fremstillet i grundlovsforhør i løbet af formiddagen,« siger han.

En del af de anholdte er fra udlandet, hvorfra autonome støtter strømmede til Nørrebro for at støtte de unges demonstration for Ungdomshuset. Politiet har hidtil udskudt rydningen af huset, som tilhører den kristne frikirke Faderhuset.

Lørdag udviklede en demonstration sig til sammenstød mellem de unge og politiet, hvilket førte til smadrede butiksfacader, bål i gaden og i alt seks tilskadekommende.

»I løbet af natten har der stadig været et lille bål i gaden, men det har vi ikke gjort noget ved. Det betyder dog, at trafikken stadig er spærret ved Jagtvej,« fortæller Lars Haugaard.

Også ved Christiania måtte politiet rykke ud, da en gruppe brændte containere af. Ifølge vicepolitiinspektøren var der formentlig en sammenhæng til uroen ved Ungdomshuset.