Over 19.000 er nu dræbt Syriens konflikt
Hårde kampe fortsætter i Damaskus, hvor regeringshær har optrappet modoffensiv. Antallet af ofre er stigende.

Over 19.000 mennesker er blevet dræbt i Syrien, siden revolten mod regimet blev indledt i marts sidste år, vurderer Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder i en ny opgørelse.

- Mindst 19.106 mennesker, hvoraf de fleste var civile, er blevet dræbt siden marts sidste år, siger Rami Abdel Rahman fra menneskerettighedsgruppen, der fra sin base i London indsamler rapporter fra øjenvidner og aktivister i Syrien.

Ifølge gruppens opgørelser var 13.296 af ofrene civile, mens 4861 var soldater fra regeringsstyrkerne og 949 var afhoppere.

- Tallet over de dræbte civile dækker også dem, som greb til våben for at bekæmpe regimet, siger Rami Abdel Rahman og tilføjer:

- Men dødstallet omfatter ikke de tusindvis af mennesker, som savnes efter at være blevet tilbageholdt af regimet.

Dødstallet over dræbte soldater er ifølge oppositionen højere end angivet. Oprørerne siger, at hæren konsekvent underdriver antallet af dræbte i et forsøg på at holde moralen oppe hos regeringsstyrkerne.

Der findes ingen uafhængige grupper, som kan bekræfte tallene for dræbte og sårede.

I den seneste uge er kampene i Damaskus taget til i intensitet, og dødstallene er steget markant. I alt 164 mennesker blev meldt dræbt lørdag under kampe forskellige steder i landet.

Kamphelikoptere har søndag bombarderet adskillige distrikter i Damaskus for at tvinge oprørsgrupper ud af hovedstaden.

Lokale indbyggere i det vestlige Damaskus-distrikt Mezze siger, at oprørere er ved at trække sig tilbage efter voldsomme bombardementer fra både luften og landjorden.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er der også indledt hårde kampe i den østlige by Deir al-Zor.

Samtidig bliver der udkæmpet hårde kampe mellem oprørere og militæret nær den centrale efterretningsbase i den nordlige storby Aleppo.

/ritzau/AFP