Over 170.000 flygter fra kampe i Indien
Over 500 byer er brændt ned under konflikt mellem muslimer og indfødte grupper i indisk delstat.

Eskalerende vold i den indiske delstat Assam har drevet over 170.000 mennesker på flugt, og en lokal politichef siger, at der ligger lig spredt i rismarkerne, og at mange junglebyer stikkes i brand.

Halvmilitære grupper i pansrede biler patruljerer i området og har ordre til at skyde mod angribere fra rivaliserende grupper i en omfattende og langvarig magtkamp om rettigheder til jord.

Assam er hjemstat for over 200 forskellige etniske, men konflikten udspiller sig mellem indfødte klaner og muslimske bosættere.

Under konflikten er et stort antal byer i junglen og langs floder brændt op. Over 500 byer skal være blevet ødelagt fuldstændigt.

- Sikkerhedsstyrkerne ser passivt til, når by efter by sættes i brand, siger en lokal politiker til AFP.

Det bekræftede antal af dødsofre for konflikten er på mindst 35.

Stridighederne har rødder langt tilbage i tiden, men de er eskaleret som følge af indvandring fra Bangladesh og tiltagende anti-muslimske holdninger i de hinduistiske grupper.

Lokale tv-kanaler viser optagelser af brændte hjem og kvinder og børn i flygtningelejre.

De centrale myndigheder i New Delhis har sendt en delegation fra indenrigsministeriet op til området for at tage bestik af situationen i delstaten i det nordøstlige Indien, der kun er forbundet med den øvrige del af landet af en smal landtange.

Hagrama Mohilary fra den lokale regering siger, at de seneste ofre i konflikten er blevet dræbt med stokkeslag, og at deres lig er smidt på veje og marker.

/ritzau/AFP