Over 100 kampvogne beslaglagt i Libyen
To bilbomber fører til afsløring og beslaglæggelse af større våbenarsenal hos Gaddafi-tro militser i Libyen.

Flere end 100 kampvogne er blevet beslaglagt fra en milits, der støtter Libyens styrtede leder Muammar Gaddafi. De optrådte som revolutionære i Tarhuna-regionen, siger det libyske indenrigsministerium torsdag.

En embedsmand i ministeriet siger, at efterforskningen af to bilbombeangreb søndag førte til opdagelsen af militsen, der holdt til på en kaserne i Souk al-Ahad i nærheden af Tahuna, 60 kilometer sydøst for Tripoli.

- Flere end 100 kampvogne og 26 raketstyr er beslaglagt fra militsen, siger Abdelmonem al-Hur, der er talsmand for indenrigsministeriets højsikkerhedskomité, på et pressemøde.

Bilbomberne ved daggry kostede to mennesker livet og sårede andre fire i Tripoli, mens muslimer forberedte sig på bøn på første dag af festen Eid al-Fitr i anledning af afslutningen på fastemåneden, ramadanen.

Talsmanden siger, at en person blev dræbt og otte andre såret, da sikkerhedsstyrker anholdt militsens leder, Khaked Ibrahim Krid, under en operation onsdag.

Indenrigsministeriet oplyste onsdag, at der havde været sammenstød mellem Tarhuna-medlemmer af sikkerhedsstyrkerne og mistænkte, der angiveligt havde været involveret i søndagens eksplosioner.

Pro-Gaddafi-militsen, der er kendt som Katibat al-Awfiya (De Troendes Brigade) er internt kendt som "Martyren Muammar Gaddafis Brigade", ifølge Abdelmonem al-Hur. Gaddafi blev dræbt af libyske oprørere i oktober sidste år.

- Vi troede, at Katibat forsvarede Libyen og revolutionen, men det viste sig at være stik modsat, siger al-Hur.

/ritzau/AFP