Ottesen sikrer sig billet til OL-finalen
Verdensmesteren Jeanette Ottesen er med en fjerdeplads i sin OL-semifinale klar til finalen i 100 meter fri.

Svømmeren Jeanette Ottesen, der er udpeget som et af Danmarks helt store medaljehåb ved OL i London, svømmede sig onsdag aften videre til finalen i favoritdisciplinen 100 meter fri.

Jeanette Ottesen blev sidste år verdensmester i samme disciplin, men måtte nøjes med en delt fjerdeplads i semifinalen i de olympiske bassiner.

Danskeren klarede sig videre til finalen i tiden 53,77 sekunder, hvilket også var femtebedste tid i aftenens semifinaler.

Dermed kunne hun ikke helt hamle op med sin egen tid i onsdagens indledende heat, hvor hun gennemførte de 100 meter på 53,51 sekunder.

Det var tredjebedste tid før semifinalerne og kun en tiendedel af et sekund langsommere end Jeanette Ottesens danske rekord, der endda blev sat i tiden med de heldragter, som ikke længere er lovlige.

I semifinalen kom hun stærkt fra start, men efter de første 50 meter kunne hun ikke helt følge med konkurrenterne. Først i mål var hollandske Ranomi Kromowidjojo i olympisk rekordtid, mens Missy Franklin fra USA og Tang Yi fra Kina kom ind som nummer to og tre.

Jeanette Ottesen svømmer finale torsdag aften, hvor hun har mulighed for at få sin første OL-medalje nogensinde.

/ritzau/