Ottesen efter nedtur: Dragten ødelagde det
Den danske verdensmester måtte skifte en ødelagt svømmedragt 10 minutter før OL-finalen i 100 meter fri.

Jeanette Ottesens svømmedragt får skylden for, at den danske verdensmester endte på syvendepladsen i OL-finalen i 100 meter fri.

Allerede da den danske svømmer sprang i bassinet, vidste hun, at hun med stor sandsynlighed var ude af medaljekapløbet.

- Min dragt gik i stykker 10 minutter før, jeg skulle svømme. Den knækker hele vejen ned ad ryggen, så jeg er nødt til at rive den af og tage en ny på inden for 10 minutter, så jeg brugte alle mine kræfter.

- Jeg stod og dirrede, inden jeg skulle hoppe i bassinnet. Så var løbet ligesom kørt, siger en ophidset Jeanette Ottesen.

- Jeg forsøgte at holde hovedet koldt, men det er svært, når kroppen står og ryster, fordi man lige har leveret en maks-præstation for at få sin dragt af, fortæller hun.

Jeanette Ottesen, der sidste år blev verdensmester, var hele 31 hundreddele af et sekund fra at komme på medaljepodiet.

Selv om mange sikkert har håbet på, at hun kunne gentage VM-sejren til OL, synes hun ikke, at presset på hende har været for stort.

- Jeg ved selv, at jeg kunne tage en medalje, og det tror jeg stadig på, at jeg kunne. Shit happens. Jeg kan ikke gøre noget ved det nu.

- Lige nu har jeg mest lyst til at stå og hyle. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg kan ikke gøre for, at dragten går i stykker. Jeg må gøre nogle flere gode gerninger i fremtiden, så det ikke sker igen, siger Jeanette Ottesen.

Ranomi Kromowidjojo fra Holland vandt guld med olympisk rekord på 53,00 sekunder.

/ritzau/