Otte pakistanske politifolk dræbt ved angreb
Otte pakistanske politimænd blev dræbt og yderligere ni såret, da bevæbnede mænd angreb bygning i byen Lahore.

Bevæbnede mænd skød og dræbte torsdag otte pakistanske politimænd og sårede ni andre, da de stormede en bygning i den østlige by Lahore, hvor ofrene sov, siger politiet.

Angriberne gik efter en bygning i det tæt befolkede område Ichra, hvor op mod 35 politifolk og fængselsansatte bor.

Det er det andet angreb på tre dage mod sikkerhedspersonale i provinsen Punjab, og det vækker bekymring for en ny voldsbølge i den central del af Pakistan, hvor der ellers har været fredeligt det seneste år.

- Drabsmændene ankom på motorcykler i de tidlige morgentimer, trængte ind i bygningen og åbnede ild, siger politichefen i Lahore, Aslam Tareen.

Der var ikke umiddelbart nogen, der tog skylden for angrebet. De bevæbnede mænd flygtede, og politiet er nu i gang med efterforskningen.

Pakistan kæmper med islamistiske oprørere i den klandominerede nordvestlige del af landet, hvor Taliban har base.

Mandag blev syv sikkerhedsvagter dræbt ved en militærbase omkring 150 kilometer sydøst for Islamabad. Også her ankom drabsmændene på motorcykler og formåede at flygte bagefter.

Der har været øgede spændinger blandt højrefløjs- og ekstremistiske grupper, siden Pakistan i sidste uge efter syv måneders blokade besluttede at genåbne grænsen til Afghanistan for Natos forsyningskonvojer.

Pakistan lukkede forsyningsvejene i protest mod amerikanske luftangreb, der sidste april kostede 24 pakistanske soldater livet.

Luftangrebene øgede kløften mellem USA og Pakistan, der allerede var på kant med hinanden, efter amerikanske elitesoldater fandt og dræbte Osama bin Laden i en pakistansk by i maj 2011.

Efter flere måneders forhandlinger kom en tilnærmelse i hus, da den amerikanske udenrigsminister undskyldte for dødsfaldene på grund af luftangrebene.

/ritzau/AFP