Otte amerikanske soldater sigtet for mord i Irak
Sent torsdag aften blev det afsløret, at hele 8 amerikanske marineinfanterister vil blive sigtet i sagen om massakren på 24 civile irakere i byen Haditha.

Fire amerikanske soldater blev torsdag sigtet for sidste år at have slået 24 civile irakere ihjel i den såkaldte Haditha-massakre. Mange af de dræbte var kvinder og børn. Derudover er yderligere fire soldater sigtet for at have hjulpet med at skjule forbrydelsen, fremgik det af et pressemøde sent torsdag aften dansk tid, oplyser AP.

Den amerikanske udenrigsminister, Condoleezza Rice, oplyste samtidig, at på trods af den høje pris – både i form af liv og penge – har krigen i Irak været »investeringen værd«, og at landet med tiden vil blive en stabiliserende kraft i Mellemøsten.

Haditha-massakren er blot en af flere sager om amerikanske soldater i Iraks tilsyneladende tvivlsomme nedskydninger af irakere.

Hvis de 8 sigtede soldater i sagen om Haditha-massakren bliver fundet skyldige, kan de i værste fald se frem til at tilbringe resten af livet i fængsel.

Den irakiske premierminister, Nuri al-Maliki, udtalte torsdag, at massakren var »en frygtelig forbrydelse«.

Byen Haditha, der ligger omkring 100 kilometer nord for Bagdad, er kendt for at være et meget voldeligt sted. Siden august er over 100 amerikanske soldater omkommet i denne by.