otium Eks-borgmester jonglerer med bygge-milliarder

Thorkild Simonsen nyder sit otium som formand for succesfuldt ejendomsselskab, der blandt andet har budt på byggeriet i Århus havn.

Af Michael Lund
milu@avisen.dk
@BRØD:Et spritnyt butikscenter i Vejle. Odenses svar på Bruuns Galleri. Stribevis af mindre lejligheder i Århus. Og et bud på et storstilet nybyggeri i Århus Havn.
Det er ikke småting, en af Århus mest kendte pensionister får sit otium til at gå med. Tidligere borgmester og indenrigsminister Thorkild Simonsen er som bestyrelsesformand for selskabet Frederiksbjerg Ejendomme involveret i et af byens mest succesfulde ejendomsselskaber.
På få år er selskabets årlige omsætning steget fra hundrede millioner kroner til 2,5 milliarder kroner. Seneste projekt er et bud på den nye havneby i Århus, der blandt andet omfatter et 110 meter højt boligbyggeri. Desuden åbner til oktober Vejles nye store indkøbscenter, Mary s, som selskabet ligeledes står bag.
»Det går virkeligt godt – og det er ikke mindst Thorkilds skyld. Han er et fremragende ansigt udadtil og har et enormt netværk blandt politikere og erhvervsfolk. Og så er han en dygtig forhandler,« siger administrerende direktør for Frederiksbjerg Ejendomme Jan Rasmussen.