Oscar-ræset har sat ind
Rygterne om mulige modtagere af Oscar-prisen er i fuld sving i Hollywood.

Hvert år begynder rygterne at summe over hele Hollywood lang tid før Oscar-festen. Hvem får hvad? Hvem bør få hvad?

Oscar-buzz, som det hedder på hollywood’sk, er helt inde i slutfasen, og de nominerede bliver annonceret på tirsdag 9. januar. Selve prisen bliver først delt ud i slutningen af marts, men så er der også god tid til, at bookmakerne, rygtemagerne og journalisterne kan passe deres arbejde.

Men hvem er så favorit til at få en af de eftertragtede nomineringer. Ifølge Reuters er topfavoritterne til en bedste film nominering ’The Departed’ af Martin Scorsese og musicalen ’Dreamgirls’ med blandt andre Beyoncé. Ud over de to film er ’Little Miss Sunshine’ og ’Babel’ ret sikre på en nominering.

Til gengæld er der delte meninger om den femte plads på nomineringslisten. ’Bobby’ om mordet på Robert Kennedy, ’Letters from Iwo Jima’ Clint Eastwoods film om et af 2. verdenskrigs store slag set fra en japanesisk synsvinkel, ’The Queen’ om dronning Elizabeth i kølvandet på prinsesse Dianas død og endelig ’United 93’ om 11. september, har alle en chance.

På kvindernes side er kritikerne ret enige. Her er feltet dem Oscar favoritter. Meryl Streep for ’The Devil Wears Prada’, Judi Dench for ’Notes on a Scandal’, Helen Mirren for ’The Queen’, Kate Winslet for ’Little Children’ og endelig Penelope Cruz for den spanske film ’Volver’.

På herresiden er der dog ikke nær så stor enighed. Forrest Whittakers indsats i ’The Last Kind of Scotland’ får højst sandsynlig en nominering, hvis ikke en pris. Ellers så indeholder feltet Peter O’Toole i ’Venus’ og Will Smith i ’The Pursuit of Happyness’, som begge har fået stor ros. Reuters sidste to bud er de unge mænd i udbuddet. Leonardo DiCaprio enten for ’Blood Diamonds’ eller ’The Departed’ eller Ryan Gosling for indie-filmen ’Half Nelson’.

Men mon ikke Oscar-nomineringerne alligevel vil komme med en overraskelse eller to.

via Listen To News