Orkanen Irene har kostet ti mennesker livet

Selvom Irene har mistet noget af sin kraft, så er der fortsat udsigt til store ødelæggelser, når den rammer New York.
Orkanen Irene har ramt den amerikanske østkyst med store ødelæggelser til følge. Ti er foreløbig meldt dræbt. Nu er orkanen tæt på New York.
Orkanen Irene har ramt den amerikanske østkyst med store ødelæggelser til følge. Ti er foreløbig meldt dræbt. Nu er orkanen tæt på New York. Foto: AP Photo/NOAA / POLFOTO

Orkanen Irene banker på den amerikanske storby New York. Foreløbig har orkanen siden lørdag kostet ti mennesker livet på den amerikanske østkyst.

Blandt de dræbte er en 11-årig dreng fra Virginia. Han blev dræbt, da et træ væltede gennem taget på hans hus. Et andet barn, som kommer fra North Carolina, døde i en bilulykke på grund af trafiklys, der var i uorden, oplyser AP.

Selvom der er meldinger om, at Irene har mistet noget af sin styrke, siden den ramte kysten, så er den fortsat kraftig og farlig.

New York er lammet som aldrig før, og man frygter følgerne af orkanens hærgen. Den kollektive trafik står stille. Blandt andet kører metroen under byen ikke, og den står normalt for transporten af meget store dele af New Yorks befolkning. Det betyder også, at der er lukket ned for butikker, teatre og koncerthuse i New York, hvilket er helt usædvanligt.

Næsten tre millioner amerikanere er uden strøm, og tusindvis er blevet evakueret fra deres hjem, inden orkanen rammer.

New Yorks borgmester, Michael Bloomberg, har sagt, at de, der endnu ikke har nået at forlade byen, nu må blive i byen. Det er for farligt at begive sig af sted nu.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.