Orkanen Ernesto dræber fem i Mexico
Ifølge myndighederne kostede orkanen Ernestos fem mennesker livet i Mexico, inden den begyndte at stilne af.

I Mexico har fem mennesker har mistet livet efter orkanen Ernestos hærgen, siger myndighederne. Orkanen er taget af i styrke, men der er stadig udsigt til flere kraftige regnskyl og mulige oversvømmelser.

En 17-årig fisker druknede ud for kysten ved den sydøstlige by Centla, og liget af et andet offer blev fundet i en flod nær Cunduacan, der også ligger i den sydøstlige del af landet.

I den sydvestlige Veracruz omkom tre mennesker, da et træ væltede ned over deres bil.

Ernesto, der er blevet nedgraderet til et tropisk lavtryk, ramte land for anden gang nær havnebyen Coatzacoalcos torsdag, hvor den medførte kraftig regn og skabte oversvømmelser i området omkring Golfkysten.

Idet stormen bevæger sig længere ind i landet, vil nogle områder få op mod 38 centimeter regn, før skyerne igen er væk, siger det amerikanske National Hurricane Center (NHC).

NHC forventer dog, at stormen vil aftage for helt at opløses inden weekenden.

Hjemmeværnsmyndigheder fortæller, at flere områder er uden strøm, men der meldes derudover ikke om større skader.

Delstaterne Veracruz, Tabasco, Puebla, Oaxaca og Guerrero forventedes at blive ramt af kraftig regn sent fredag.

- Disse regnskyl kan skabe livstruende oversvømmelser og mudderskred, advarer National Hurricane Center, mens alle advarsler omkring kystområder nu ophæves.

Ernesto, der er den anden orkan i denne sæson i Atlanterhavet, ramte de caribiske lande i sidste uge og medførte kraftig regn over Belize, Guatemala og Honduras.

I Stillehavet var orkanen Gilma vokset til en kategori et orkan onsdag, men blev nedklassificeret til en tropisk storm og forventes at aftage yderligere.

Ifølge sidste melding fra National Hurricane Center lå Gilma 1085 kilometer sydvest for den sydlige del af Baja California og forventes ikke at gå i land.

/ritzau/AFP