Organisation manglede ansøgere til julehjælp: Vi har undret os meget

Arbejdsliv
Børnenes Kontor langer alligevel flere pakker over disken i år, trods besværligheder med at finde modtagere af julehjælpen. (Foto: Foto: Vildmedfoto.dk/Pressefoto/Børnenes Kontor)

Mens større organisationer igen i år kan melde om nye rekorder i ansøgninger om julehjælp, måtte Børnenes Kontor annoncere efter nogen at give gaverne til.

Børnenes Kontor i Aarhus har måttet efterlyse modtagere af julehjælp. I dagene op til deadlinen for ansøgninger havde man blot fået 150 ansøgninger mod knap 300 sidste år.

Den situation undrer daglige den leder af Børnenes Kontor, Jørgen Brixen, der uddeler julemad til en værdi af 800 kroner pr. pakke, en stor slikpose til 120 kroner og 4.000 julegaver til børnene.

- Vi har ligget væsentligt under niveau i forhold til tidligere år. Det er underligt, at man ikke har haft lyst til at gå efter gratis julemad og gaver. Vi har undret os meget over, at man ikke har kunnet overkomme at lave en ansøgning, siger Jørgen Brixen til Avisen.dk.

Større organisationer bliver stormet

Den umiddelbare tendens er ellers, at de humanitære organisationer igen i år slår tidligere års rekorder i forhold til uddeling af julehjælp.

Hos Frelsens Hær har man modtaget op mod 12.000 ansøgninger om julehjælp. Det er knap 500 flere end sidste år, og dermed ny rekord. Hos Røde Kors forventer man at hjælpe 11.000 familier rundt om i landet.

Hos Børnenes Kontor er man dog også kommet op over sidste års antal uddelt julehjælp. Men altså ikke før organisationen selv rettede henvendelse til Århus Stiftstidende og annoncerede efter modtagere.

- Det undrer mig, at jeg kunne læse, at andre organisationer blev bestormede, allerede inden vi lukkede op for ansøgninger. Om det er fordi, at pressen ikke interesserer sig for en lille organisation som vores, eller om det er fordi vi kræver dokumentation for at folk er trængende, at vi oplever så lille en efterspørgsel, ved jeg simpelthen ikke, siger Jørgen Brixen til Avisen.dk.

Ny rekord trods sløv start

Børnenes Kontor har otte pølsevogne i Aarhus, og det er især herfra, indtægterne til julehjælpen kommer.

Organisationen blev stiftet i 1944 under Anden verdenskrig af en gruppe aarhusianere, som ville hjælpe børn i Aarhus. Det er senere ændret til at omfatte børn i hele Danmark samt handicappede børn i udlandet.

Der var deadline for ansøgning om julehjælp hos Børnenes Kontor den 1. december, og julepakkerne bliver uddelt den 21. december på Brobjergskolen i Aarhus, hvor der også serveres røde pølser.

- Efter omtalen endte vi alligevel på 320 familier, som bliver tildelt julehjælpen mod 285 sidste år. Men det undrer mig, at folk er så sent ude hos os, og det først sker efter, at vi selv henvender os, siger Jørgen Brixen, der i alt har været med ombord hos Børnenes Kontor i 24 år.

Nyheder

Ældre ægtepar for vild

i en uge:

Levede af bær og

muddervand