Ordblind tømrer er mangemillionær: Det var benhårdt arbejde
Michael Mortensen holder foredrag for unge mennesker og fortæller om de udfordringer, han har haft som ordblind. For selvom han har succes og har bygget to store virksomheder op, har han fortrudt, at han ikke fulgte bedre med i skolen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (arkiv)
Et kig i regnskaberne viser en omsætning på 1,6 milliarder kroner.

Der var ikke noget hokus pokus over det, da Michael Mortensen for otte år siden solgte sin virksomhed FM-Søkjær - senere HusCompagniet - til kapitalfonden Axcel og med et slag fik millioner ind på bankbogen.

"Det var bare resultatet af benhårdt arbejde", sagde han.

Og han scorede igen millioner for to år siden, da han sammen med sine partnere solgte 60 procent af Casa A/S til kapitalfonden Catacap for et større trecifret millionbeløb.

Det skriver Børsen.

At Michael Mortensens formue voksede har intet at gøre med ham som person, for pengene siger "jo absolut ingenting om, hvem jeg er, eller hvilke værdier, jeg står for", siger han til avisen.

Efter salget af FM-Søkjær ville Michael Mortensen bruge mere tid på familien, så idéen med Casa var ikke at blive store, men "bare bygge lagerhaller i Jylland".

Det udviklede sig dog til etagebyggeri i København, og i Casas årsrapport for 2017 kan det læses, at virksomheden sidste år opførte 622 boliger, og at der er yderligere 1.686 på vej - langt størstedelen af dem i nye, eksklusive boligkvarterer i hovedstaden, skriver Børsen.

Casa A/S omsætter for 1,6 milliarder kroner, og det er Michael Mortensen der har titlen administrerende direktør på visitkortet:

- Jeg er nok den eneste, der ikke kunne få job i Casa i dag, for alle de andre ansatte i firmaet har fine og flotte uddannelser. Jeg er tømrer, mens de er ingeniører, jurister, økonomer, bygningskonstruktører og it-folk. Jeg er bare ham, der har skabt den platform, de alle arbejder på, men i princippet er der slet ikke brug for mig, siger han til Børsen.

Han fortæller også, at han som en af de få går på de bonede gulve iført slidte jeans, T-shirt med print og et par trainers:

- Det er da sjovt. Så bliver jeg bemærket, og folk kan huske mig, siger han.

"Jeg kan ikke stave"

Michael Mortensen droppede ud af folkeskolens 9. klasse og siger til avisen, at han godt kunne have gjort det bedre:

- Jeg ved nu, at jeg er ordblind, og jeg kan ikke stave. Derfor har jeg haft meget brug for hjælp undervejs. Jeg har heller aldrig haft rigtig undervisning i tysk og engelsk, og så er det altså svært at begå sig i erhvervslivet i dag, hvor meget foregår på engelsk, siger han og tilføjer, at når den otte-årige datter, Rosa, har brug for hjælp til danskopgaven, så er det storebror Frederik på ti år, der træder til:

- ... for han er bedre end mig.

Michael Mortensen har Rosa og Frederik sammen med hustruen Bettina Antitsch Mortensen, der har sit eget advokatfirma og er forsvarsadvokat.

Michael Mortensen ses ofte i sort sweater, slidte, sorte jeans og et par trainers. På billedet her fra 2015 er han dog hoppet i skjorte og jakkesæt i anledningen af, at Casa A/S blev kåret som "Entrepreneur of the Year". Men de sprælske sportssko har han dog holdt fast i. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (arkiv)