Opvisning af AaBs ungdom mod Horsens
AaB's unge offensive spillere førte søndag an i en særdeles underholdende 4-1-sejr over Horsens i Superligaen.

Det kan godt være, at skeptiske iagttagere har ret i, at AaB's økonomi er dårlig, og at truppen både er ung og uprøvet.

Det så dog ikke ud til at tynge nordjyderne, der søndag eftermiddag leverede fremragende og letbenet spil i 4-1-sejren over Horsens, hvor netop holdets unge spillere tog ansvar for at besejre et lidt passivt hjemmehold.

Således var det særligt AaB's tre offensive spillere Lucas Andersen, Kasper Kusk og Nicklas Helenius, der var en oplevelse at følge i en kamp, der for alvor tog fart efter 30 minutter.

Her afdriblede den bare 17-årige Lucas Andersen en stime af Horsens-spillere og sendte en særdeles begavet stikning i dybden til den tre år ældre Kasper Kusk, der helt køligt sendte bolden ind i målets fjerneste hjørne.

Mindre end to minutter senere var det igen de to unge fodboldbegavelser, der ved hjælp af små hurtige afleveringer overraskede et sløvt Horsens-forsvar, hvor et kort aftræk fra Kasper Kusk gjorde ham til dobbelt målscorer.

De hurtige scoringer så imidlertid ikke ud til at ryste Horsens-spillerne, som ikke slap taget i opgøret.

Det var bare ikke hjemmeholdets dag, for selvom det inden pausen lykkedes Ken Fagerberg at reducere, så slog AaB's 21-årige Nicklas Helenius igen, da han få minutter senere trillede bolden i mål.

Og så var det som om, kampen var afgjort.

I anden halvleg fortsatte de unge AaB'ere med at levere hurtigt og chanceskabende spil, hvor blandt andre Helenius, der kan få landsholdsdebut onsdag, havde flere farlige afslutninger.

Til tider bed Horsens fra sig, men spillerne formåede ikke at lægge et konstant pres, og derfor virkede det fortjent, at indskiftede Mathias Wichmann definitivt kunne lukke opgøret med AaB'ernes fjerde scoring.

Efter Superligaens første fem runder har AaB nu otte point, mens Horsens forbliver på syv.

/ritzau/