Optimistisk landsholdsanfører: Vi bliver bedre og bedre
Simon Kjær (til venstre) sad over mod Tyskland, men er tilbage på landsholdet i VM-kampen mod Kasakhstan. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Det danske landshold har gjort klare fremskridt siden sejren over Kasakhstan i efteråret, mener Simon Kjær.

Det er et dansk landshold i fremgang, der lørdag aften møder Kasakhstan på udebane i VM-kvalifikationen.

Det mener anfører Simon Kjær, der, på trods af at Danmark er uden sejre i 2017, ser klare fremskridt i præstationerne under landstræner Åge Hareide.

- Ser man på kvaliteten, synes jeg, vi er et bedre hold. Vi har udviklet os meget, siden vi gik i gang med kvalifikationen, og det bliver bedre og bedre, siger Simon Kjær.

Seneste danske sejr kom i det omvendte opgør mod kasakherne, der blev slået med 4-1 i København.

Siden er det blevet til tre gange uafgjort. Først 1-1 i en testkamp i Tjekkiet i november, derefter 0-0 i VM-kvalifikationskampen på udebane mod Rumænien og senest 1-1 mod verdensmester Tyskland i tirsdags.

- Vi har set video fra den seneste kamp mod Kasakhstan, og der var vi for langt fra hinanden. Vi har været bedre i kampene derefter, spillet mere som et hold og er blevet mere kompakte. Det går den rigtige vej, mener Kjær.

Han sad selv udenfor mod tyskerne for at hvile stængerne efter nogle hårde uger, men er tilbage på holdet lørdag aften.

- Jeg havde en snak med Åge om, hvad der var det rigtige at gøre. Det var selvfølgelig en træls kamp at gå glip af. Men jeg var nødt til at se på det store billede, og det var den fornuftigste beslutning, siger Simon Kjær.

Danmarks kamp mod Kasakhstan begynder klokken 18.

/ritzau/