Oprørsgruppe har 30.000 raketter
NORDICPHOTPOS/GETTY IMAGES
FN-rapport fortæller, at den libanesiske organisation Hizbollah er i gang med at opruste sit våbenlager.

30.000 raketter råder oprørsgruppen Hizbollah over, hvis man skal tro den FN-rapport, som generalsekretær ban Ki-moon tirsdag fremlagde for Sikkerhedsrådet.

10.000 af dem er såkaldte langdistanceraketter, mens de andre er til kortere afstande.

Rapporten er skrevet på baggrund af oplysninger fra den israelske efterretningstjeneste, og den siger blandt andet, at den libanesiske, shiamuslimske gruppe er ved at øge antallet af våben. Tidligere har FN nedlagt forbud mod at handle våben med Hizbollah.

- Rapporterne om, at Hizbollah igen ruster op, er stærkt bekymrende. Det giver alvorlig udfordringer for suveræniteten, stabiliteten og selvstændigheden til Libanon, siger generalsekretær Ban Ki-moon ifølge nyhedsbureauet AP.

Våbensmugling er lykkedes

Hizbollah står på den ene side i konflikten mellem palæstinensere og israelere, der begge vil have ret til Gazastriben. I sommeren 2006 bombede Israel en række mål i Libanon i en 34 dages lang offensiv. FN har siden lagt pres på Hizbollah og forsøgt at forhindre våbensmugling til gruppen - men tilsyneladende uden held.

I et stykke tid har der været uro mellem Israel og dets naboer, og palæstinensernes præsident Mahmoud Abbas sagde i går, han vil afbryde fredssamtalerne. Inden krigen mellem Israel og palæstinenserne i 2006, hvor Hizbollah affyrede 4.000 raketter, havde organisationen kun 13.000 raketter.

via Listen To News