Oprørere: Vi kan hente hjælp hos al-Qaeda
Syriske oprørere truer med at søge støtte hos al-Qaeda, hvis de ikke får hjælp fra vestlige lande.

Mens de vestlige lande fortsat afviser at imødekomme de syriske oprøreres ønske om at sende våben, kan det ende med, at oprørsstyrkerne søger hjælp fra en helt anden kant.

- Vi ønsker ikke al-Qaeda her, men hvis ingen andre hjælper os, vil vi indgå en alliance med dem, siger oprørskommandant Abu Ammar, som er en af dem, der kæmper mod præsident Bashar al-Assads styrker i millionbyen Aleppo.

- Og du kan være sikker på, at hvis al-Qaeda kommer her, vil de hjernevaske folk. Hvis al-Qaeda kommer ind i Aleppo, vil byen blive deres base inden for tre måneder, siger han.

Syriens opposition har flere gange appelleret til Vesten om at kanalisere våben ind til oprørerne eller indføre en flyveforbudszone for at forhindre luftangreb fra Assad-regimets side.

- De har kemiske våben, som de muligvis vil bruge. De har kampvogne, fly, morterer og raketter, og vi har ingenting, siger Abu Ammar.

- Vi vil have dem til at give os våben, så vi kan forsvare os selv, eller gribe ind militært. Vi er vrede. Det syriske folk kan stadig godt lide de europæiske lande, men hvis det fortsætter på denne måde, ender man med at hade dem, tilføjer oprørskommandanten.

I de seneste måneder er der kommet flere rapporter, der tyder på, at de syriske oprørsgrupper i stigende grad får hjælp af krigere udefra.

Iagttagere siger imidlertid, at der endnu ikke er tegn på nogen stor tilstedeværelse fra terrornetværket al-Qaedas side.

- Men der er en større gruppe udenlandske krigere, som for de flestes vedkommende ikke har tilknytning til al-Qaeda, som enten befinder sig i Syrien eller er på vej dertil, siger Daniel Benjamin, der koordinerer det amerikanske udenrigsministeriums terrorbekæmpelse.

Flere journalister har sagt, at de har set udenlandske militante, der hævder at komme fra så forskellige steder som Algeriet, Tjetjenien, Saudi-Arabien, Frankrig og Sverige.

/ritzau/AFP