Oprørere indleder modangreb i Aleppo
Syriske oprørere siger, at de har genindtaget dele af Salaheddine-distriktet i Aleppo i et modangreb.

Oprørerne i uroplagede Syrien har indledt et modangreb i det vigtige Salaheddine-distrikt i Aleppo, hvor der har været voldsomme kampe de seneste dage.

Under kampene har de ifølge eget udsagn tilkæmpet sig flere områder.

- Klokken halv fire har Den Frie Syriske Hær indledt et modangreb mod de fremrykkende styrker og har genindtaget tre ud af fem af de besatte gader, siger rebelleder Wassel Ayub til nyhedsbureauet AFP.

- Vi indledte vores modangreb, efter at 700 soldater var ankommet fra andre områder, som er indtaget af oprørere, siger han.

Samtidig lyder det på statsligt tv - ifølge nyhedsbureauet Reuters - at styrker, der er loyale over for landets præsident, Bashar al-Assad, har dræbt størstedelen af oprørerne i Salaheddine.

Tidligere onsdag sagde oprørerne også, at de havde forladt deres stillinger i Salaheddine-distriktet.

- Vi har trukket os tilbage. Se at komme væk herfra, råbte en enlig oprører på daværende tidspunkt til nyhedsbureauet Reuters' journalister, da de ankom til distriktet.

Bydelen Salaheddine er vigtig, fordi den er en af portene til Aleppo, som har 2,5 millioner indbyggere.

I begyndelsen af oprøret i Syrien, der begyndte i marts sidste år, var Aleppo forskånet for uroligheder.

Men de seneste uger er kampene i byen for alvor brudt ud, og øjenvidner har berettet om, at bombefly fra hæren har angrebet flere dele af Aleppo.

Titusindvis af syrere er på grund af de voldsomme kampe i landet flygtet til nabolandene. Alene fra Aleppo er mere end 200.000 mennesker flygtet.

/ritzau/