Oprørere forlader vigtig bydel i Aleppo
Syriens Frie Hær har helt forladt bydelen Salaheddin i storbyen Aleppo. Det siger en oprørschef.

Efter adskillige dages hårde kampe har Syriens Frie Hær helt forladt den vigtige bydel Salaheddin i storbyen Aleppo.

Det siger en kommandør i den frie hær torsdag eftermiddag.

Tilbagetrækningen kommer samtidig med, at soldater fra den syriske regeringshær rykker frem mod bydelen.

- Vi har gennemført en taktisk tilbagetrækning fra Salaheddin. Distriktet er helt tømt for oprørssoldater, siger kommandøren Hossam Abu Mohammed.

Oprørerne befinder sig dog stadig i gader tæt ved det vigtige distrikt, oplyser oprørslederen, der står i spidsen for Dara al-Shahbaa brigaden.

Kommandøren tilføjer, at oprørssoldaterne stadig befinder sig i nabobydelene Saif al-Dawla og Kashhad, der ligger øst for Salaheddin.

Han siger desuden, at tilbagetrækningen fra Salaheddin skyldes regeringshærens voldsomme bombardement af bydelen.

- Artilleriet og bombardementerne er meget voldsomt. De skyder på alle oprørernes tilholdssteder, siger Hossam Abu Mohammed.

En anden oprørsgeneral siger, at tilbagetræningen også skyldes, at oprørerne ønsker at åbne en ny front mod regeringshæren andre steder i Aleppo, der med sine 2,5 millioner indbyggere er Syriens største by og landets finansielle centrum.

- Vi havde fuld kontrol over Salahaddin onsdag aften. Men situationen er nu forfærdelig på grund af hærens hidtil voldsomste angreb på bydelen, siger Wassel Ayub, der leder Nur al-Hag Brigaden.

Medlemmer af Syriens Frie Hær har i over to uger kæmpet mod regeringshæren om kontrollen af Salaheddin, som begge parter tilskriver stor symbolsk værdi.

Oprørerne siger, at de fortsat kontrollerer halvdelen af Aleppo.

I hovedstaden Damaskus bekræfter en talsmand for regering, at hæren gør fremskridt i Aleppo. Talsmanden siger, at regeringshæren bruger 10 procent af styrken i Aleppo i kampen om Salaheddin.

Regeringshæren har sendt 20.000 soldater til Aleppo for at nedkæmpe oprørerne, der siges af være ved at løbe tør for ammunition.

/ritzau/AFP