Oprørere dræber dusinvis af soldater i bagholdsangreb i Yemen
Dusinvis af sudanske soldater dræbt i bagholdsangreb i krigen, som FN kalder verdens største humanitære krise.

Houthi-oprørere i Yemen har dræbt en større gruppe sudanske soldater i et bagholdsangreb.

De dræbte sudanske soldater tilhørte den saudiarabisk ledede koalition, der kæmper på samme side som regeringen i det krigsramte land Yemen.

- De sudanske soldater blev lokket i en fælde af oprørerne, siger en anonym officer fra Yemens militær til AFP.

Houthi-oprørerne har bekræftet, at de iranskstøttede oprørere angreb en sudansk militærkonvoj kort før daggry fredag.

De har desuden bekræftet, at dusinvis af sudanske soldater er dræbt og pansrede køretøjer er ødelagt.

Der er endnu ikke kommet nogen kommentar fra Sudan.

Sudan har udsendt hundredvis af soldater til Yemen, som kæmper på regeringens side. De har deltaget i krigen siden 2015, hvor Sudan brød sine årelange bånd med Iran.

Torsdag er hundredvis af soldater fra Saudi-Arabien og Sudan ankommet til det nordlige Yemen for at styrke de tropper, der er indsat rundt om oprørernes bastion, Saada.

Krigen, der hærger i Yemen, mellem regeringen, der støttes af Saudi-Arabien, og iranskstøttede oprørere, er på vej til at gå ind sit fjerde år.

I 2014 fordrev Houthi-oprørerne Yemens regering fra landets hovedstad. Lige siden har det yemenitiske militær og dets allierede kæmpet med at holde oprørerne i skak.

Næsten 10.000 mennesker er dræbt siden koalitionen sluttede sig til krigen i Yemen i 2015, hvilket har fået FN til at kalde det for den største humanitære krise i verden lige nu.

Efter flere års væbnet konflikt har 75 procent af landets befolkning - svarende til 22,2 millioner mennesker - ifølge Udenrigsministeriet akut brug for humanitær hjælp.

Allerede før den ødelæggende krig var Yemen et af verdens fattigste lande.

/ritzau/