Oprører indtager Gaddafi-højborg

Ifølge tv-stationen Al-Jazeera har de libyske oprørsstyrker indgået en aftale med de Gaddafi-venlige tropper om byen Bani Walid.
De libyske oprører skulle angiveligt have indgået en aftale med pro-Gaddafi styrker om byen Bani Walid.
De libyske oprører skulle angiveligt have indgået en aftale med pro-Gaddafi styrker om byen Bani Walid. Foto: SERGEY PONOMAREV/AP/Polfoto

Det ser nu ud til, at det bliver en fredelig overdragelse af en af Gadaffis sidste bastioner, ørkenbyen Bani Walid.

For ifølge tv-stationen Al-Jazeera har de libyske oprørere tirsdag indgået en aftale med delegerede fra Bani Walid, hvor pro-Gaddafi styrker har haft kontrollen indtil nu, for at undgå voldsomme kampe.

Aftalen går ud på, at lade oprørsstyrkerne komme ind i byen i løbet af tirsdag.

Tidligere har Bani Walid ellers været nævnt som et muligt skjulested for oberst Gaddafi, men nu menes det, at han er på vej til det afrikanske land, Burkina Faso, der har tilbudt ham asyl.

De pro-Gaddafi soldater, som har opholdt sig i Bani Walid, der ligger 150 kilometer syd for Tripoli, har ellers hidtil nægtet at overgive sig til styrker fra den nationale overgangsregering (NTC).

Men angiveligt har en række af Gaddafis tilhængere nu forladt den belejrede by, akkurat som Libyens mangeårige leder Muammar Gaddafi angiveligt har gjort.

Kilde: Al-Jazeera

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.