Oppositionen afviser Afghanistan-redegørelse
Statsministeren havde forventet, at Afghanistan-redegørelsen, som regeringen selv står bag, ville rense regeringen. Men oppositionen er ikke tilfreds.

Oppositionen er ikke tilfreds med regeringens redegørelse om de beskyldninger, filmen »Den hemmelige Krig« har rettet mod den danske indsats i Afghanistan. Regeringen præsenterede onsdag eftermiddag redegørelsen for Udenrigspolitisk Nævn, og efter mødet konkluderede statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) over for pressen:

»Redegørelsen afviser punkt for punkt de anklager, der er rettet mod regeringen. Det fremgår klar af redegørelsen, at der ikke er dokumentation for, at der skulle være sket mishandling af de personer, som danske soldater har overladt til amerikanerne. Og det står også klart, at regeringen igennem hele forløbet har informeret Folketinget korrekt og fyldestgørende. Så det er en rapport, der afliver de vildt voksende myter og grove anklager, der var vokset frem,« lød det fra Fogh Rasmussen om den redegørelsen, som regeringen selv har lavet.

Er du lettet over rapportens konklusion, eller havde du forudset, hvad den ville nå frem til?

»Den svarer fuldstændig til, hvad vi hele tiden har sagt, men det er meget nyttigt at få det skrevet så klart og så tydeligt, som det fremgår af redegørelsen.«

Ordførere fra oppositionen er dog ikke tilfredse med redegørelsen. Dels vil de have endnu et møde i Udenrigspolitisk Nævn, når de har haft tid til at læse rapporten, dels kræver flere en uvildig undersøgelse af anklagerne.