Opkøb giver dansk kabelproducent tocifret vækst

I 2017 købet NKT blandt andet kabelproducenten ABB HV Cables, mens Nilfisk blev fraspaltet.
Administrerende direktør Michael Hedegaard Lyng fra NKT er tilfreds med året 2017.
Administrerende direktør Michael Hedegaard Lyng fra NKT er tilfreds med året 2017. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix

2017 har været et tilfredsstillende år for den danske kabelproducent NKT, der solgte for 1,1 milliarder euro i standard metalpriser, svarende til 8,2 milliarder kroner.

Det siger administrerende direktør Michael Hedegaard Lyng i en kommentar til selskabets årsregnskab for 2017, der er fremlagt tirsdag morgen.

Der er dog børstæsk til selskabet, der umiddelbart efter børsåbning falder med 14,5 procent. En aktie i selskabet koster nu 204 kroner.

Salget steg med 41 procent i forhold til året før. Det er dog drevet af opkøb af andre selskaber - heriblandt selskabet ABB HV Cables - som ifølge direktøren nu er helt integreret i selskabet.

- Med opkøbet af ABB HV Cables har NKT skabt et af verdens førende selskaber inden for højspændingskabler.

- Den nye organisation er fuldt integreret, og vi er klar til at kapitalisere yderligere på vores kompetencer, siger han.

Den organiske vækst - altså stigningen i salg uden virksomhedsopkøb - var syv procent i forhold til året før.

Selskabet noterer sig i regnskabet, at antallet af vundne ordrer var relativt lavt i 2017. Det vil føre til mindre aktivitet på selskabets fabrik i svenske Karlskrona i anden halvdel af 2018.

Divisionen NKT Photonics, som blandt andet producerer fiber- og laserteknologi, solgte sidste år for 50,9 millioner euro. Det svarer til 379 millioner kroner.

Det er en stigning på 18,1 procent i forhold til året før. Den organiske vækst var her ligeledes syv procent.

Samlet havde selskabet et tab på 1,2 millioner euro, svarende til 8,9 millioner kroner. I 2016 tabte selskabet 22,3 millioner euro - 166 millioner kroner.

NKT bestod tidligere også af Nilfisk, der fremstille rengøringsmaskiner. Denne er dog blevet fraspaltet og selvstændigt børsnoteret i oktober sidste år.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.