Opfordrede til overgreb på Facebook: Ansat fik skriftlig advarsel
Det var en ansat som på eget initiativ lagde kontroversielt opslag på Facebook, siger ledelsen. Foto: Google Street View
Ledelsen hos Australian Bar havde intet med diskriminerende opslag på Facebook at gøre, siger ledelsen.

På et billede, som Australian Bar i Aarhus lagde på Facebook som markedsføring for en fest, hvor der blev inviteret til speeddating, ses en kvinde med en masse cirkler over hendes krop.

Nogle af cirklerne er grønne, andre lysegrønne og andre gule. Grøn betyder i denne forbindelse "altid ok" - og den grønne cirkel er placeret over kvindens skridt.

Det chokerer blandt andre en tidligere kvindelig gæst, som BT har snakket med. Gæsten siger, at det værste er den grønne plet og spørger:

- Hvorfor overhovedet lave sådan et opslag?, spørger kvinden, og tilføjer at hun ville have reageret på samme måde, hvis det var en mand, der var på opslaget.

Overfor BT siger ejerne af Australian Bar, REKOM, at opslaget var på Facebook i ganske kort tid - og at ledelsen ikke var involveret.

- Det pågældende Facebook-opslag er lagt op af en helt ny medarbejder i ungdommelig kådhed, og uden at hans nærmeste leder havde godkendt det. Det blev omgående taget ned, da lederen fik kendskab til det efter cirka fem minutter, skriver REKOMs juridiske chef, Rasmus Frederiksen, i en e-mail til avisen.

Rasmus Frederiksen siger desuden at virksomheden "har nultolerance over for enhver form for diskrimination", og at medarbejderen har fået en skriftlig advarsel for fadæsen.