Opfordrede til mord på danskere
En engelsk mand opfordrede under en demonstration til mord på danskere, siger anklageren under retssagen mod ham i London.

Retssagen mod en britisk muslim er i gang i London. Manden er anklaget for at have opfordret til drab på danskere og amerikanere under en demonstration foran den danske ambassade i den britiske hovedstad 3. februar, mens Muhammedkrisen rasede.

Tirsdag sagde anklageren i sagen, at 27-årige Umran Javeds hensigter ikke kunne misforstås.

»Han sagde, at ikke-troende ville betale en dyr pris... og sagde at Danmark ville betale med blod,« sagde anklageren David Perry ifølge BBC.

Derudover skal den tiltalte også have råbt til de forsamlede demonstranter, at man skulle »bombe, bombe Danmark... Bombe, bombe USA«. Noget demonstranterne, ifølge anklageren, råbte med på.

»Ordene, der blev brugt, var ikke til at misforstå. Hvis du råber »bomb, bomb Danmark; bomb, bomb USA« så er der ingen tvivl om, hvad du vil have dit publikum til at opfatte. Anklagemyndighedens argument er, at den tiltalte uden omsvøb opfordrede mennesker til at begå mord – begå terroristiske mord,« sagde David Perry ifølge BBC.

Da demonstrationen i februar var størst havde den omkring 200 deltagere.

Retssagen mod Umran Javed, som foregår i retten Old Bailey i London, forventes at tage fire dage.