Onsdagens obligationer: Sivende renter i takt med Tyskland

Det danske obligationsmarked lukkede onsdag med lavere renter, hvilket afspejlede udviklingen i Tyskland. Dagen igennem fulgtes de nordeuropæiske statspapirer ad, med yderligere rentefald fra morgenstunden, mens udviklingen i det sydlige Europa gik den modsatte vej dog uden på nogen måde at viste faretruende udsving.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation - 3 pct. 2021 - lukkede onsdag med en rente på 1,17 pct. hvilket er et fald på 6 basispoint i forhold til tirsdag.

Markedet var som vanligt styret af den europæiske gældskrise og alle nyheder fra de gældsplagede lander, herunder ikke mindst fra Italien, Spanien og Grækenland, blev nærlæst og vurderet på en fjervægt. Men nyhederne var få og forventelige og fik ingen afgørende indflydelse på det sommerferieprægede marked.

- Hvis man går op i helikopterperspektiv, har det været en ret stille dag både på makrosiden og omkring den europæiske gældssituation. Så de sydeuropæiske renter har holdt sig nogenlunde i ro, siger chefrådgiver Claus Paaske Larsen fra Nordea til Ritzau Finans.

Det internationale kreditvurderingsbureau Standard & Poor's advarede om endnu en nedjustering af den græske statsgæld som med vurderingen "Ccc" allerede ligger syv hak under "investment grade". Til gengæld blev Tysklands "Aaa"-karakter og stabile udsigter gentaget af et andet bureau, Fitch.

ra Spanien var der friske tal for industriproduktionen i juni som viser et fald på ikke mindre end 6,3 pct. i forhold til samme periode sidste år. Faldet var dog ventet, idet analytikerne ifølge Bloomberg News blot estimeret et fald på 6,2 pct.

Men ellers var der intet som kunne ruske investorerne ud af sommersøvnen på rentemarkedet i dagen løb.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk