Onsdagens aktier: Negative nyheder tog overhånd

Onsdag var præget af regnskaber fra C20 medlemmerne TDC og Lundbeck, mens der blandt sidepapirerne var pæne tal fra dansk bankverdens kæledægge - Ringkjøbing Landbobank - samt negative nyheder fra såvel Brøndby som Topsil.

Og da de negative nyheder vejede tungest i det følsomme marked, lukkede C20-indekset onsdag med et fald på 0,2 pct. i 487,71.

Lundbeck var onsdagen største skuffelse. Medicinalkoncernens bedst sælgende lægemidler er under pres fra sundhedsreformer i Europa, og det betød et uventet underskud i andet kvartal. Selve driften (EBIT) gav et negativt resultat på 118 mio. kr. mod et ventet overskud på 173 mio. kr., ifølge SME Direkt. Omsætningen landede endvidere på 3562 mio. kr., hvilket ligeledes var lavere end ventet, da analytikerne her havde estimeret 3609 mio. kr.

- Lundbeck skuffer, og det bliver straffet ret hårdt når man ikke kan levere varen, siger chefrådgiver Claus Paaske Larsen fra Nordea til Ritzau Finans.

Medicinalkoncernen dæmpede samtidig salgsforventningerne til hele året, til den lave ende af det tidligere annoncerede forventningsinterval på 14,5-15,2 mia. kr., og aktien dykkede 6,3 pct. til 111 kr.

Også SAS skuffede med regnskabet for andet kvartal. Tårnhøje brændstofpriser trak ned, men trods forventninger, som på forhånd var skruet i bund, reagerede markedet med udsalg af aktien. SAS genererede et nettooverskud i andet kvartal på 320 mio. skr. mod analytikernes estimerede overskud på 559 mio. skr. ifølge en rundspørge foretaget af SME Direkt. Aktien faldt 0,9 pct. til 5,25 kr.

TDC formåede med lidt god vilje at indfri analytikernes forventninger, da telekoncernen fik et nettoresultat på 623 mio. kr. mod en forventning i markedet om et resultat på 644 mio. kr. ifølge SME Direkt.

- Det var et solidt regnskab, når man tænker på den benhårde konkurrence. Og at de fastholder forventningerne beroliger investorerne, for det er et selskab, der har en meget aktionærvenlig politik med høje udbytter, påpeger Claus Paaske Larsen.

Aktien lukkede med en stigning på 0,6 pct. i 42 kr.

De internationale finanshuse fortsatte med at følge op på regnskabet fra Danske Bank tirsdag. En byge af forbedrede anbefalinger og forhøjede kursmål vælter fortsat ned over investorerne, og et eventuelt frasalg af Danica som beskrevet i Dagbladet Børsen onsdag var også med til at holde hånden under aktien. Et sådant salg vurderes at kunne indbringe omkring 20 mia. kr. Aktien blev lidt trykket oven på tirsdagens store stigning og lukkede 0,6 pct. lavere i 95,50 kr. efter en stigning tirsdag på 6,7 pct.

Tungt vejede også et fald i Novo Nordisk på 0,5 pct. til 926 kr. Medicinalkoncernen fremlægger kvartalsregnskab torsdag, og trods de - som altid - store forventninger, som historisk er fulgt op af endnu bedre reelle resultater, valgte investorerne at sælge lidt ud i aktien efter de seneste ugers store kursfremgang.

- Der er nogle, som tager gevinst hjem forud for regnskabet i morgen, lyder det fra Nordeas chefrådgiver.

På finansfronten lagde Ringkjøbing Landbobank tal for første halvår frem. Banken venter fortsat et 2012-basisresultat i intervallet 300-400 mio. kr., men efter et stærkt første halvår tror banken nu, at den rammer i toppen af det udmeldte interval. Investorerne belønnede regnskabet med en kursstigning på 1,9 pct. til 740 kr.

Fra bunden af dansk fodbolds eliterække bekræftede Brøndby IF at være i diskussioner om en kapitaludvidelse, omend intet er besluttet. Det sendte i første omgang aktien mod bunden af fondsbørsen liste over negative udsving, men aktien kom sig i dagens løb og sluttede med et fald på 3,9 pct. i 12,50 kr.

Silicium-koncernen Topsil måtte bide i det sure æble og indse, at opsvinget i selskabets markeder nok udebliver. Det kostede sammen med problemer hos en kunde en stor nedjustering af forventningerne til 2012. Topsil venter nu en markant lavere omsætning, og også forventningen til driftsresultatet før af- og nedskrivninger reduceres til 5-15 mio. kr. fra tidligere 40-50 mio. kr. Aktien dykkede 10 pct. til 0,36 kr.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk