Ombudsmand melder Dansommer til politiet
Dansommer lokkede med 20.000 kroner skattefrit, men det var ulovligt, mener Forbrugerombudsmanden.

Sommerhusudlejeren Dansommer reklamerede sidste år med, at man ville opnå en skattefri fortjeneste på 20.000 kroner, hvis man udlejede sit sommerhus gennem netop Dansommer.

Men den skattefrie fortjeneste kan opnås ved udlejning gennem alle udlejningsbureauer, da det følger af skattelovgivningen. Og derfor har Forbrugerombudsmanden anmeldt selskabet bag Dansommer, Novasol, til politiet for at vildlede forbrugerne.

Ombudsmanden oplyser i forbindelse med anmeldelsen, at man som erhvervsdrivende ikke må markedsføre noget som særligt fordelagtigt, hvis det i øvrigt følger af loven.

Og det fremgår netop af ligningsloven, at sommerhusejere, der udlejer deres sommerhus gennem et bureau, kan få et skattefrit bundfradrag på op til 20.000 kroner, hvilket er knyttet sammen med en indberetningspligt for udlejningsbureauet.

Det skattefrie bundfradrag på 20.000 kroner var således ikke noget særligt kendetegn for Dansommer, hvilket Forbrugerombudsmanden mener, at selskabet forsøgte at give udtryk for i reklamerne.

Det er nu op til politiet at foretage den videre efterforskning i sagen.

/ritzau/