Ombejlet FCK-back: Vi bliver bedre som hold hele tiden
Ludwig Augustinsson mener, at FC København har udviklet sig flot som hold i løbet af denne sæson. Foto: KHAN TARIQ MIKKEL/free
Den svenske back Ludwig Augustinsson mener, at FC København er blevet bedre som hold i løbet af denne sæson.

Det bliver formentlig ikke i dette transfervindue, at Ludwig Augustinsson skifter FC København ud med en udenlandsk klub trods meldinger om stor interesse.

Den svenske U21-landsholdsspiller er dog også tilfreds med tilværelsen i københavnerklubben, hvor det er gået glimrende i det første års tid.

- Det ser godt ud nu. Det gælder fortsat om at arbejde sammen og blive bedre og bedre som hold hele tiden, hvilket vi bliver, siger Augustinsson.

Som ny spiller er han fra start gledet godt ind på FCK-holdet, og det skyldes ikke mindst træner Ståle Solbakken og holdkammeraterne.

- Jeg har trænet hårdt i mange år, og jeg har altid trænet hårdt. Før jeg kom til FCK havde jeg en god grundform og var vældig stærk fysisk. Og så ved jeg, at jeg er en god fodboldspiller.

- Samtidig passer måden, FCK spiller på, godt til mig. Og alle mine holdkammerater samt Ståle har hjulpet mig med at komme ind på holdet så hurtigt som muligt. Så det har været godt, lyder forklaringen.

Augustinsson er dermed fulgt flot i fodsporene på andre solide svenske venstrebacks i FCK som Pierre Bengtsson og Oscar Wendt.

Samarbejdet med kantspillere som Youssef Toutouh og Benjamin Verbic længere fremme på banen er en af de centrale nøgler til succesen.

- Det fungerer bedre og bedre. Det er forskelligt, hvem der har spillet med mig i venstre side. Blandt andre Youssef og Benjamin har spillet pladsen foran mig en del.

- Men jeg arbejder godt sammen med alle, og relationerne bliver bedre og bedre hele tiden, mener svenskeren.

FCK fører Superligaen foran AaB og FC Midtjylland, og Augustinsson vurderer umiddelbart, at midtjyderne bliver den hårdeste konkurrent til DM-guldet.

- Jeg tror, at den hårdeste konkurrent bliver FC Midtjylland, som har været stærke i en lang periode. Men vi skal heller ikke udelukke AaB, som er et godt hold.

- Vi skal bare fokusere på os selv og vinde vores kampe, så skal det nok komme til at gå godt, vurderer han.

FCK åbner foråret med ligakampen hjemme mod Esbjerg 28. februar.

/ritzau/