Olympisk vægtløfter fik 196 kilo i nakken
Den tidligere olympiske mester i vægtløftning tabte sin vægtstang over sig - og missede medaljechancen.

Den tidligere olympiske mester i vægtløftning Matthias Steiner var tirsdag aften hovedperson i et af de tv-øjeblikke, hvor seere kunne fristes til at jamre og sige av på sportsudøverens vegne.

I et forsøg på at genvinde sin olympiske titel i vægtklassen over 105 kilo skulle Steiner gennemføre et træk på 196 kilo. Men det gik helt galt, og vægtstangen endte i stedet på skulder og nakke af den tyske vægtløfter.

Tyskeren, der vandt guld i Beijing, måtte derfor trække sig fra konkurrencen og se sig slået af Behdad Salimi fra Iran.

Steiner kom på hospitalet på grund af smerter i ryg og nakke efter episoden, men den tyske holdleder, Michael Vesper, siger, at den 29-årige vægtløfter ikke er kommet alvorligt til skade.

- Han er okay, men han var ikke i stand til at gennemføre konkurrencen.

- Jeg tror ikke, at det er alvorligt, men lægerne undersøger han, lyder det fra holdleder Vesper.

Han tilføjer, at Matthias Steiner var meget skuffet over at måtte trække sig, men at det vigtigste er, at han får det bedre.

De øvrige vægtløftere var først ikke klar over, hvad der foregik ude foran publikum, siger den russiske bronzevinder, Ruslan Albegov.

- Jeg så ud af øjenkrogen, at noget var sket på podiet, men jeg troede ikke, at det var alvorligt. Jeg forsøgte at koncentrere mig om mine egne forsøg, siger Albegov.

- Men da han var omringet af trænere og læger i opvarmningslokalet, gik det op for mig, at det var noget alvorligt. Jeg ønsker ham god bedring og håber at se ham konkurrere igen, siger russeren.

Noget tyder på, at iranere er særdeles gode til at løfte tunge vægte. For også sølvmedaljen i vægtklassen gik til Iran i skikkelse af Sajjad Anoushiravani.

/ritzau/AFP