Olsen: Fint at Bendtner forlader Arsenal
Både Nicklas Bendtner og Arsenal er færdige med hinanden, og det er godt, mener landstræner Morten Olsen.

Det er blevet tid for Danmarks absolutte topangriber at komme videre i karrieren.

Den erkendelse er både Nicklas Bendtner og hans manager i Arsenal, Arsène Wenger, efterhånden nået frem til.

Og det glæder landstræner Morten Olsen, der håber på et velovervejet klubvalg, hvor den lange angriber først og fremmest vil få mere spilletid.

- Jeg synes, det er fint, hvis man er blevet enig om, at han ikke har nogen fremtid i Arsenal. For så er begge parter indforstået med, at nu skal der ske noget andet. Der har det hidtil været lidt tøvende.

- Nu er man blevet enig om, at han skal væk. Det vil han, og det vil klubben. Og så sker der lige pludselig noget. Det sker i den her måned. Det er der ingen tvivl om, siger Morten Olsen.

Landstræneren indrømmer, at det efterhånden er begyndt at genere ham en smule, at Bendtners fremtid så længe har været uvis.

- Jeg kan jo hidse mig op eller stå på hovedet eller ærgre mig. Jeg kan jo ikke gøre noget.

- Vi må bare handle ud fra, om de er i gang med at spille fodbold, eller er de ikke i gang med at spille fodbold. Og er de ikke i gang med at spille, må vi bruge nogle andre, siger Morten Olsen, som ikke tvivler det mindste på angriberens evner.

- Han kan spille i Bundesligaen, Serie A, den spanske, Premier League.

- Vi taler om en spiller, der efterhånden har spillet seks år på landsholdet, men vi taler også om en spiller, der skal tage et stabilt skridt, hvor han kan få spillet flere kampe på højt niveau, mener landstræneren.

Nicklas Bendtner har været lejet ud fra Arsenal i to omgange. I sæsonen 2006/07 spillede han for Birmingham, mens han i sidste sæson optrådte for Sunderland.

/ritzau/