Olesen får oprejsning for skrækrunde i PGA Championship

Thorbjørn Olesen leverede en tredje runde i par, men er langt fra toppen i årets sidste majorturnering.
Thorbjørn Olesen gik tredje runde i samlet par.
Thorbjørn Olesen gik tredje runde i samlet par. Foto: Mike Ehrmann/AFP

Efter første runde lignede Thorbjørn Olesen en golfspiller, der ville kæmpe med om topplaceringerne i PGA Championship, men virkeligheden skulle vise sig at blive en anden i årets sidste majorturnering.

Allerede på dag to faldt Olesen langt tilbage i stillingen, og det kunne en godkendt tredje runde lørdag ikke lave om på.

Lørdag spillede Olesen de sidste tre huller færdige på anden runde, inden han begav sig ud på tredje runde.

Han endte med at bruge 78 slag på anden runde, hvilket var 11 slag dårligere end den fremragende første runde.

Tredje runde bragte trods alt oprejsning, da Olesen her skulle bruge 71 slag og samlet befinder sig i tre slag over par inden søndagens afsluttende runde.

Olesen ligger nu som en delt nummer 37, efter at have hoppet seks pladser op i stillingen. En placering han blandt andet deler med forhåndsfavoritten Jordan Spieth.

Olesen var på vej mod et dårligere resultat lørdag, men lukkede runden med birdies på de to sidste huller, så han samlet set på runden noterede sig for tre birdies og tre bogeys.

Amerikanske Kevin Kisner har lagt sig alene i front i samlet syv slag under par. Han har været i front lige siden første runde, hvor han lå side om side med Thorbjørn Olesen efter 18 huller.

Kisner har et slag ned til Chris Stroud og Hideki Matsuyama, der er de nærmeste forfølgere.

De to andre danske deltagere, Søren Kjeldsen og Thomas Bjørn, er færdige i turneringen, da de ikke klarede cuttet efter anden runde.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.