Ole Birk Olesen bliver finansordfører i LA
Liberal Alliance gør Ole Birk Olesen til finansordfører, så Anders Samuelsen får mere tid til at lede partiet.

Liberal Alliance har på sit sommergruppemøde i Nyborg gennemført en ordførerrokade i folketingsgruppen, som blandt andet gør Ole Birk Olesen til finansordfører i stedet for partileder Anders Samuelsen.

Dermed får den skarpe debattør en af de tungeste ordførerposter i partiet.

- Der er gået knap 11 måneder siden valget, og vi synes, at langt de fleste ting har fungeret perfekt. Men vi vil gerne sørge for, at Anders Samuelsen kan bruge sin tid alene på at være politisk leder af partiet. Derfor har vi fritaget ham for det ene ordførerskab, han havde, siger gruppeformand Simon Emil Ammitzbøl.

Rokaden betyder samtidig, at Joachim B. Olsen får mere tid til at varetage sit ordførerskab som arbejdsmarkedsordfører.

Her har han især markeret sig i den meget omtalte Carina-sag om kontanthjælpsmodtageren Carina, der modtog 16.000 kroner om måneden i understøttelse og udløste en debat om, hvorvidt hun var fattig eller ej.

- Carina-sagen og Vejlegården har fyldt meget det seneste år, og vores forventning er, at arbejdsmarkedsområdet vil fortsætte med at fylde meget. Derfor vil vi gerne have, at Joachim B. Olsen kan fortsætte med at give den en skalle her, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Joachim B. Olsen afgiver sin tungere post som integrationsordfører til Simon Emil Ammitzbøll og overtager i stedet den lettere post som boligordfører.

Liberal Alliances folketingsgruppe er også blevet enige om et par andre mindre rokader. Ny ligestillingsordfører og formand for Folketingets ligestillingsudvalg bliver Merete Riisager, som afløser Simon Emil Ammitzbøll.

Merete Riisager afgiver samtidig sin post som indfødsretsordfører til Mette Bock.

/ritzau/