OL: Saudisk judokæmper må gerne bære hijab
En kvindelig, saudiarabisk judokæmper må gerne bære hovedtørklæde under OL-konkurrence.

Den kvindelige saudiarabiske judokæmper Wojdan Shaherkani har fået grønt lys fra den internationale olympiske komité (IOC) til at bære et hovedtørklæde under konkurrencen i London.

Det internationale judoforbund forbød hende ellers at stille op med sit islamiske hovedtørklæde hijab. Men så truede saudierne med at trække Shaherkani hjem fra legene, og nu har parterne fundet en løsning.

Det fortæller en IOC-talskvinde ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Judoforbundet vil tillade hende at bære noget på hovedet, som ikke vil gå ud over hendes sikkerhed, og som jeg tror, de bruger til konkurrencer i Asien. Det er en løsning, som er tilfredsstillende for alle parter, siger talskvinden.

Den 18-årige judokæmper er en del af et to kvinder lille mandskab fra Saudi-Arabien, som for første gang stiller op med kvinder til OL.

I sidste uge beordrede præsidenten for det internationale judoforbund, Marius Vizer, saudieren til at kæmpe uden tørklæde på grund af sikkerhedsrisiko.

Shaherkani skal i øvrigt i kamp fredag, men har kun været en del af sporten i to år og har ikke engang det sorte bælte, så hun kan formentlig ikke blande sig i toppen af OL-konkurrencen.

Hun møder i første runde Puerto Ricos Melissa Mojica, som er den 13.-bedste kæmper i verden.

/ritzau/