OL: Mand anholdt for flaskekast mod Bolt
En tilskuer kom uhyggelig tæt på at sabotere starten på 100-meter-finalen, da han kastede en flaske på banen.

En mand er i politiets varetægt natten til mandag, efter at han blev anholdt for at kaste en flaske mod Usain Bolt og de syv andre deltagere i finalen i mændenes 100 meter-løb på det olympiske stadion i London.

Ifølge politiet råbte manden skældsord og smed en flaske, der ramte lige bag løberne, i øjeblikket, hvor løberne havde rejst sig i startblokkene, før løbet blev skudt i gang.

Flasken landede få meter bag den senere sølvvinder, Yohan Blake, der startede på bane fem.

Tilskueren, der blev anholdt for at forstyrre den offentlige orden, blev fjernet fra stadion og taget med til en politistation i det østlige London.

En talsmand fra politiet siger, at ingen kom til skade under episoden, som ikke havde konsekvenser for løbet, der blev vundet at titelforsvarer Usain Bolt.

Hollandske Edith Bosch, der vandt bronze i judo ved legene, fortæller til hollandsk tv, at hun stod bag manden, da han råbte skældsord mod Bolt, før han kylede flasken mod ham.

Den hollandske atlet siger, at hun gav manden et par på siden af hovedet, inden han blev ført væk af politiet.

Usain Bolt, der genvandt sin titel ved at løbe de 100 meter i den olympiske rekordtid på 9,63 sekunder, siger, at han var uvidende om episoden.

- Jeg har lige hørt om det. Jeg så det ikke. Jeg går ikke ind for vold, så jeg er ked at høre det, siger den nykårede olympiske mester.

Den amerikanske bronzevinder Justin Gatlin siger, at episoden ikke fik indflydelse på løbet:

- Det var lidt distraherende, og jeg vidste ikke, hvad det var. Når du står i startblokkene, og hele stadion er stille, kan du høre en nål falde til jorden.

- Du må bare lukke det ude og gå derud og gøre, det du skal gøre. Du kan ikke klare over det. Løbet gik videre, og det var et fantastisk løb, siger amerikaneren.

/ritzau/AFP/Reuters