OL-guldvindere er udtaget til titelforsvar i Rio
Yderligere fem danske roere er udtaget til OL. Rasmus Quist og Mads Rasmussen skal forsvare guldet fra London
Mads Rasmussen og Rasmus Quist får lov at forsvare deres OL-guld fra London, selv om kvalifikationen har været svær.
Mads Rasmussen og Rasmus Quist får lov at forsvare deres OL-guld fra London, selv om kvalifikationen har været svær. Foto: Thomas Borberg/Polfoto

Letvægtsdobbeltsculleren med Rasmus Quist og Mads Rasmussen er udtaget til OL i Rio.

Duoen er udtaget sammen med Fie Udby Erichsen i singlesculler og Nina Hollensen/Lisbeth Falch Jacobsen i kvindernes tunge dobbeltsculler.

Det fortæller DIF og Team Danmark i en pressemeddelelse tirsdag.

Rasmus Quist og Mads Rasmussen vandt guld ved det seneste OL i London, men denne gang havde parret i første omgang misset kvalifikationen.

Da de i maj skulle forsøge sig i en afgørende kvalifikationsregatta i Schweiz, sluttede de to roere tre hundrededele af et sekund fra den andenplads, som gav OL-kvalifikation.

Men indviklede regler om at Belgien kun måtte sende to af sine kvalificerede både til OL, gjorde at danskerne alligevel kan komme med.

- Det var nogle underlige dage, da belgierne skulle beslutte sig, og vi ikke anede, om vi skulle til Rio. Det trak ud, og det var, som når hustruen har termin. Man venter og venter, uden at der sker noget. Det var en til tider meget frustrerende periode, siger Rasmus Quist i pressemeddelelsen.

Han understreger dog også, at han har medlidenhed med de belgiske roere, som trods OL-kvalifikation, ikke kommer med til Rio.

Selv om OL-billetten er sikret på yderste mandat, mener Rasmus Quist godt, at danskerne kan være med i Rio.

- Vi rykker os i øjeblikket, og vi mener bestemt, at vi kan spille en rolle i Rio. Vi fik en ekstra chance, og den vil vi udnytte. Ingen skal bagefter sige, at vi faldt igennem i Rio, siger han.

Også Fie Udby Erichsen, der vandt sølv ved OL i London, kommer til OL på yderste mandat på grund af en skade i sidste sæson.

I alt er seks danske både udtaget til OL.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.