OL er forsikret for over 30 milliarder
Det er dyrt at forsikre et stævne som OL, som kan blive udsat for et terrorangreb eller en naturkatastrofe.

Det værst tænkelige scenario er dyrt i London. Hvis de olympiske lege pludselig bliver afbrudt, må forsikringsselskaberne punge ud med cirka 31 milliarder kroner.

Det anslår et af de genforsikringsselskaber Munich Re, som er med til at forsikre legene. Munich Re regner med, at i alt 12 globale forsikringsselskaber kommer til at dække eventuelle tab.

Munich Red må selv udbetale godt 2,6 milliarder kroner, hvis legene bliver afbrudt.

En afbrydelse kan eksempelvis komme på tale, hvis legene bliver udsat for et omfangsrigt terrorangreb, eller London rammes af en naturkatastrofe.

- Den største udfordring er, at idrætsbegivenheder af denne størrelse ganske simpelt ikke kan flyttes andre sted hen med det samme, siger manager Andrew Duxbury fra selskabet til nyhedsbureauet dpa.

- Og ikke alle lande er i en position til at kunne klare et så stort jordskælv, som fandt sted i Kina i 2008 få måneder før legene i Beijing, og så stadig afvikle legene som planlagt.

Men der er mere end den komplette katastrofe på spil. Hvis legene bliver afbrudt midlertidigt, eller hvis der sker en ulykke.

Og så kan de trafikale problemer i London by betyde, at de enkelt sportsgrene må vente på atleter. Det kan koste dyrt for tv-stationerne, der derfor også er forsikret.

Det bør dog ikke ske, da særlige olympiske ruter er lavet for at sikre, at både atleter og officials når frem i tide.

Ingen kender dog de præcise forsikringssummer, da ingen selskaber ønsker at oplyse alle detaljer, ligesom atleter og andre parter er forsikret på forskellige niveauer.

/ritzau/