OL: En halv million billetter annulleret
OL-arrangørerne har annulleret 500.000 fodboldbilletter til OL, som ikke er blevet solgt.

Knap en million.

Så mange billetter har der været i overskud til fodboldkampene ved OL, men pludselig er tallet blevet halveret.

Det er dog ikke fordi, at billetterne er blevet revet væk. I stedet har arrangørerne bag legene, der starter fredag den 27. juli, trukket 500.000 af fodboldbilletterne fra det officielle salg.

Det sker ved, at man fjerner kapacitet på flere OL-stadioner, så eksempelvis enkelte afsnit eller hele tribuner ikke bliver taget i brug. For at skjule de tomme sæder vil man overdække pladserne.

Ændringerne betyder, at der er 250.000 billetter til salg i skrivende stund, mens der senere ventes at blive frigivet yderligere 200.000 fodboldbilletter, når de olympiske komitéer skal oplyse om ubrugte billetter.

Trods de mange ledige pladser til legenes fodboldturnering mener arrangørerne ikke, at billetsalget har skuffet.

- Vi har solgt flere fodboldbilletter, end vi har solgt til noget andet. Vi er ikke bagud med billetsalget. Vi har hele tiden vidst, at fodboldbilletterne ville være en udfordring, men jeg synes, det går ret godt, siger chefarrangør Sebastian Coe.

16 nationer deltager på både herre- og damesiden i OL i fodbold. Ifølge reglerne er turneringen forbeholdt spillere under 23 år, men det er tilladt at have tre spillere over aldersgrænsen.

Blandt prominente navne deltager blandt andre Manchester Uniteds Ryan Giggs og den nyslåede FC Barcelona-spiller Jordi Alba.

/ritzau/AFP