OL-deltagere protesterer mod Kina på åbningsdag

Sport
127 sportsfolk har droppet mantraet om at adskille sport og politik. De protesterer mod Kinas behandliong af Tibet i et åbent brev. (Foto: Nordicphotos/Getty Images)
Mens arrangørerne kæmper for at få de sidste detaljer klar til OL-åbningen i dag, modtager Kinas præsident i dag en protestskrivelse fra OL-deltagere og andre topatleter. De protesterer mod Kinas opførsel i Tibet.

- Vi beder Dem om at respektere ytringsfriheden, religionsfriheden og friheden til at mene, hvad man vil, i Deres land - inklusive Tibet, lyder budskabet  i et åbent brev fra 127 sportsfolk til Kinas præsident, Hu Jintao.

På dagen, hvor De Olympiske Lege begynder med et brag af en åbningsceremoni i Beijing, har de 127 topatleter brugt den naturlige opmærksomhed omkring OL til at kræve, at Kina overholder menneskerettighederne.

40 af sportsfolkene deltager i Legene, og brevets underskrivere tæller blandt andre verdensrekordindehaveren i 110 meter hækkeløb, Dayron Robles, og verdensmesteren i højdespring, Blanka Vlasic.

 Brevet er trykt i dagens udgave af avisen International Herald Tribune.

faktaboks

Nyheder

Dronningen dybt

forfærdet