OL-debutant til hest manglede rutinen
Anna Kasprzak er glad for overhovedet at have nået den individuelle OL-finale i dressur.

Til tonerne af et Phil Collins-medley red den 22-årige dressurrytter Anna Kasprzak på hesten Donnperignon torsdag eftermiddag den freestyle eller kür, som den også kaldes, der afgør den individuelle OL-konkurrence.

Dommernes karakter på 76,446 procent rækker ikke til en topplacering, men det ødelægger ikke ridetalentets glæde over sin og hestens præstation i deres første OL.

- Jeg lavede en dum fejl efter min sidste pirouette, hvor han faldt i trav, og hvor jeg var for længe om at få gang i den igen.

- Men jeg er glad for at have nået finalen og have gennemført den. Jeg er tilfreds, uanset hvor vi ender, siger sønderjyden.

Hendes ridt blev ikke nemmere af, at hun kun har redet Donnperignon i godt et halvt år, og at det kun er anden gang, de er i konkurrencen med deres eget program.

- Der er så mange ting, der skal passe sammen. Det kneb blandt andet lidt med at holde trit med musikken, men det må vi få rettet til.

- Nathalie (zu Sayn-Wittgenstein, red.) siger, at hun red sin gamle kür i fire år, før den sad der ned i mindste detalje. Der er jeg ikke endnu, siger Anna Kasprzak.

Klokken 15.05 dansk tid skal den anden danske deltager i den individuelle dressurkonkurrence.

Det er netop prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, der skal vise, hvad hun og hesten Digby kan.

/ritzau/