OL-dansker: Uden boksning levede jeg ikke
Dennis Ceylan har haft en hård opvækst og giver boksesporten skylden for, at han stadig er i live.

Boksning har reddet mit liv.

Så klart lyder svaret fra den Dennis Ceylan, der er Danmarks første OL-repræsentant i boksning siden 1996, da han bliver bedt om at sætte ord på, hvad boksesporten har betydet for ham.

Den 23-årige bantamvægter og far til to er vokset op i det aarhusianske institutionsmiljø, og vejen var banet til et liv med kriminalitet og dårligt selskab, da han som teenager begyndte at bokse.

- Boksningen har givet mig selvtillid og hjulpet mig gennem mit liv.

- Hvis jeg ikke havde bokset, så havde jeg nok ikke levet i dag - ellers havde jeg været dybt kriminel. Så jeg er glad for, at jeg startede til boksning, siger Dennis Ceylan.

- Boksningen har givet mig nogle mål og noget at gå op i - i stedet for at rende rundt på gaden og lede efter problemer.

- Der er nogle, der vil kalde min opvækst for hård. Det var med en mor, der tog stoffer, og der var også kriminalitet i familien. Det ville jeg havde kigget på og gjort det samme.

- Jeg er glad for, at jeg kom videre, siger bokseren, der i flere år boede på institution, efter han som otteårig fandt sin mor død af en overdosis.

Har du haft et hårdt liv?

- Nej, det har jeg ikke. Det vil jeg ikke sige.

- Jeg kender ikke til andet, og hvad er et godt, og hvad er et hårdt liv? Jeg synes, det er et hårdt liv at bokse, fordi det er så hård træning, men det hjælper mig i min hverdag.

Hvordan kom du i gang med at bokse?

- Det var, da jeg så Rocky-filmene. Jeg boede på børnehjem, hvor jeg så filmene om Rocky Balboa, og så fik jeg interesse for det.

- Da jeg bagefter blev flyttet til en anden institution, sagde jeg til dem, at jeg gerne ville begynde at bokse, og så tog de mig med i Vejlby-Risskov Hallen, og så startede jeg i BK Aarhus. Jeg har bokset lige siden, siger Dennis Ceylan.

Det er første gang siden OL i Atlanta i 1996, at Danmark er repræsenteret i den olympiske bokseturnering.

Allerede den 28. juli - dagen efter åbningsceremonien - skal den lille bantamvægter i kamp, og det kan sagtens ende i en dansk overraskelse.

- Vi er 22 med i turneringen, og det er de 22 bedste i verden, og dem er jeg blandt, så alt kan lade sig gøre. Det er åbent ræs, konstaterer Ceylan.

/ritzau/