OL-bueskytte ryster ikke længere på hånden
Bueskytten Louise Laursen har nu gavn af, at hun har været igennem OL-møllen én gang før.

Det var en overvældende oplevelse for bueskytten Louise Laursen at være med ved OL i Beijing 2008.

Så overvældende, at det gik ud over hendes præstation. Danskeren røg ud allerede i første runde og måtte nøjes med en 54.-plads.

Men denne gang er det en anderledes afslappet Laursen, der fatter bue og pil på Lord's Cricket Ground i London, hvor bueskytterne holder til.

- Jeg er langt mere rolig. Der er slet ikke kriller på samme måde og meget mere fokus.

- Det er næsten bare et stævne som alle andre, og det betyder meget. Man siger, at det mentale tæller 70 procent i vores sport, siger hun.

I modsætning til Beijing har hun denne gang følgeskab af sine to landsholdskammerater Maja Jager og Carina Rosenvinge Christiansen.

I kraft af ottendepladsen ved VM sidste år deltager Danmark nemlig både i den individuelle konkurrence og holdkonkurrencen for første gang ved OL, og fornemmelsen er god.

- Jeg siger ikke, at vi tager medaljer, men hvis vi kan få den top-8-placering, som vi kvalificerede os med, vil det være helt perfekt, siger Laursen, som trods sine blot 24 år altså allerede er en garvet OL-rotte.

- Derfor er der ting, jeg kan give videre til de andre og forberede dem på. Så kommer de forhåbentlig lidt nemmere over alt det nye, end jeg gjorde, siger hun.

/ritzau/