OL-atleter anholdt for at krænke børn
To jordanske atleter og en træner til handicap-OL er sigtet for seksuelle krænkelser af mindreårige.

Den jordanske Kong Abdullah er blevet blandet ind i en prekær sag ved handicap-OL i London.

Tre personer fra den jordanske delegation kan nemlig se frem til at blive sigtet for seksuelle krænkelser, men er indtil videre blevet løsladt mod kaution efter kongens indblanding.

Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa, der har snakket med en repræsentant fra delegationen, som fortæller, at kongen har været "personligt involveret" i sagen, og at landets ambassade-konsul Rulan Samara har bekræftet det over for en domstol i Nordirland.

De tre mænd er derfor blevet løsladt mod kaution og en garanti for, at de hver uge møder op i ambassaden, inden de den 18. oktober skal for retten igen.

Hvorvidt de får lov at deltage i handicap-OL, er endnu ikke afgjort, skriver BBC.

Den 35-årige træner Faisal Hammash er blevet sigtet for to gange at have fået et barn til at deltage i seksuelle aktiviteter.

To vægtløftere i kørestol er også blevet sigtet. Omar Qaradhi på 31 år er sigtet for tre tilfælde af seksuelle krænkelser og for en enkelt gang at have beluret en eller flere personer - mindst to af tilfældene involverer børn.

45-årige Motaz Al-Junad er sigtet for et tilfælde af seksuel krænkelse. Alle krænkelserne er foregået mellem den 16. og 20. august.

Handicap-OL begynder den 29. august.

/ritzau/