Lyseblå himmel, høj sol og temperaturer, der indbyder til liv og glade dage udendørs.
Og så lige en bøf, fisk eller grøntsager på grillen.
Vi er tossede med at grille.
Det viser en ny undersøgelse, der fastslår, at grillen også er blevet en fast del af sommerhverdagene.
Undersøgelsen er lavet af analyseinstituttet YouGov på vegne af den amerikanske grillproducent Char-Broil.
Her svarer hver anden dansker (47 procent), at de i sommerperioden foretrækker at grille til hverdag. Hverdagen indtager dermed førstepladsen over grillanledninger foran anledninger som besøg af venner, familiesammenkomster og ferie- eller fridage.
Og grill er mere end bare saftige bøffer
- Grillen er blevet fast inventar i mange danskeres husholdning. Det skyldes selvfølgelig, at den giver ekstra lækker mad i hverdagen, men også, at den simpelthen er blevet et samlingspunkt, som vi forbinder med uformel hygge og godt selskab, mener Thorsten Schwenecke, der er kommunikationsdirektør for Char-Broil i blandt andet Danmark.
En anden årsag til grillens udbredelse herhjemme er dens alsidighed, mener han.
- Flere danskere har fået øjnene op for, at grillen er et ideelt redskab til nem hverdagsmad – ikke kun bøffer og pølser, men også grøntsager og mejeriprodukter som for eksempel halloumi.”
En del af forklaringen bag den danske grillfeber skal måske også findes i den teknologiske udvikling på området.
Yderligere tal fra undersøgelsen viser nemlig, at flertallet af danskerne nu ejer en moderne gasgrill frem for kulgrill.
60 procent af grillejerne har således en gasdrevet grill, mens hver femte (19 procent) tilmed har gasdrift som det vigtigste krav, når de spejder efter ny grill.
Det er der god grund til, mener Thorsten Schwenecke.
- En gasgrill har den fordel, at den varmer hurtigere op og ofte har avanceret teknologi, der tilbereder kødet hurtigere og mere ligeligt end en kulgrill.
Gasdrift giver et godt resultat hver gang og så behøver man ikke være over grillen konstant, siger han.
Knap hver femte (17 procent) i undersøgelsen svarer, at de vægter kvalitet højest af alle parametre, når de søger ny grill, mens hver tredje (31 procent) vælger grill ud fra venners og families anbefalinger.