Officielt: Ung komet i spidsen for Chelsea

Europas nok mest omtalte trænertalent snupper tre år i London. Storholdet Chelsea har smidt millionerne på bordet.
33-årige Andre Villas-Boas har underskrevet en treårig kontrakt.
33-årige Andre Villas-Boas har underskrevet en treårig kontrakt. Foto: Paulo Duarte / POLFOTO

Efter flere dages spekulationer står det nu klart, at den portugisiske trænerkomet Andre Villas-Boas er Chelsea FC's nye træner.

Den tidligere Jose Mourinho-assistent overtager jobbet på Stamford Bridge omgående. Han har underskrevet en treårig aftale.

"Andre var den mest oplagte kandidat til jobbet. Han er en af de mest talentfulde unge trænere i fodboldverdenen i dag, og han har allerede opnået meget på kort tid," lyder det på Chelseas hjemmeside i en udtalelse fra klubben.

Chelsea har betalt 15 mio. euro eller godt 110 mio. kr. for 33-årige Andre Villas-Boas.

Villas-Boas har i denne sæson vundet hele tre trofæer i sin første sæson som Porto-træner. Holdet tabte ikke en kamp igennem hele den portugisiske turnering og i Europa League-finalen besejrede de blå og hvid-stribede de lokale rivaler fra Braga med 1-0.

Flere medier spekulerer i, at Villas-Boas formentlig tager den giftige angriber Falcao med til London.

Italienske Carlo Ancelottti blev i slutningen af maj fyret som Chelsea-manager efter to år på posten. I sin debut sæson opnåede han at vinde en double og i den netop afsluttede sæson blev han nummer to i Premier League med The Blues.

Men den tidligere AC Milan-boss formåede aldrig at hente den succes i Champions League, som Chelseas ledelse higer efter.

FC Porto præsenterede allerede i går portugiseren Vitor Pereira, som Villas-Boas afløser. Den tidligere er topspiller har kun trænererfaring fra de mindre klubber Santa Clara og Sporting Espinho.

Kilde: Chelseas hjemmeside.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.