Officielt: Nu er spilmonopolet brudt

EU-Kommissionen sætter spilmarkedet frit i Danmark, og dermed er Danske Spils monopol brudt, så udenlandske udbydere nu kan komme ind.
Hidtil har Danske Spil siddet tungt på den lovlige del af spilmarkedet herhjemme, men ny EU-dom giver adgang til udenlandske udbydere.
Hidtil har Danske Spil siddet tungt på den lovlige del af spilmarkedet herhjemme, men ny EU-dom giver adgang til udenlandske udbydere. Foto: Pressefoto / POLFOTO

Når de spilleglade danskere i fremtiden vil sætte en skilling på fodbold, håndbold og tennis, så kan se ske i butikker, som udenlandske spiludbydere som Betsafe, Ladbrokes og Bwin driver.

Det danske spilmonopol, der giver Danske Spil eneret til at udbyde spil på sport, er nu brudt.

EU-Kommissionen har netop vedtaget en ny lov, der sætter markedet frit herhjemme.

Kommissionens officielle dokument er udformet og vil på et senere tidspunkt blive offentliggjort. Det erfarer Nyhedsbureauet Newspaq.

Fra første januar næste år er markedet åbnet for udlandet.

Dermed er ti års hård kamp for at få brudt monopolet fra udenlandske spiludbydere og en række danske politikere nu ovre.

I ellevte time har Dansk Automat Brancheforening forsøgt at forhindre monopolbruddet. Foreningen mener, at de udenlandske udbydere får ulovlig statsstøtte, fordi de skal betale skat på 20 procent af omsætningen.

Automatbranchen skal derimod betale 41 procent i skat.

I Venstre jubler Mads Rørvig, der indtil valget var partiets skatteordfører, over monopolbruddet.

"Det har vi kæmpet for i flere år og et flertal i Folketinget står bag det. Vi har sådan set bare ventet på at EU skulle få snøvlet sig færdig, og det ser det ud til, at de har gjort nu. Dermed kan vi få et liberaliseret og mere reguleret marked," siger Mads Rørvig.

Udenlandske spilselskaber har hidtil kunnet agere ureguleret på markedet herhjemme, fordi de via internettet har åbnet for spil til spilleglade danskere.

Når den nye spillov træder i kraft til næste år, betyder det, at kun selskaber med licens får adgang til danske kunder. Selskaber uden licens vil angiveligt blive blokeret, så danskere ikke kan komme ind på hjemmesiderne på internettet.

"Det, vi ser, er, at udenlandske spiludbydere kannibaliserer det danske marked. De opererer fra udlandet, det betyder, at der hverken kommer penge til statskassen eller til de gode formål tipsmidlerne støtter," siger Mads Rørvig, der peger på, at der tilføres 20 millioner kroner mere til bekæmpelse af ludomani.

Ifølge spilloven er Lotto stadig monopoliseret af Dansk Spil.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.